Portfolio

Kerken

In het Groninger landschap staan talloze historische kostbaarheden. Alsof een hand van boven ze kwistig heeft uitgestrooid prijken langs de dijken en op de wierden talloze charmante kerkgebouwtjes. 

Eeuwen en eeuwen staan ze er al. In iedere kerk is weer een heel eigen sfeer te vinden, maar bovenal ademen deze pittoreske gebouwtjes de bewogen geschiedenis van Groningen uit. 

Prachtig bewerkte herenbanken voor hooggeplaatste lieden, unieke orgels en opvallende muurschilderingen, iedere kerk heeft herbergt vele historische schatten.

Toppunt van deze kerkjes is voor mij de Mauritiuskerk in Marsum. Maar er zijn er zo veel die hun bezoekers telkens weer omarmen met hun rust, hun uitnodiging tot verdieping, hun kunst en hun onweerstaanbare charme. 

Hoewel ik ook buiten het Noorderland geniet van het bezoeken van kerken, hebben de kerkjes hier in Groningen toch een heel speciaal plaatsje in mijn hart.

151. Hét kerkje, Mauritiuskerk Marsum, lente '22
156.b De Magie van Groningen, Stefanuskerk Finsterwolde, zomer '21
't Is ja mooi weer in Tjamsweer. Mei 2022
85. Kerkje Woldendorp. Winter 2021
132. Van binnen naar buiten. Interieur kerkje Zuurdijk, augustus 2021
190. Holy Shadow. Kerk van Bierum, zomer 2020
85. High Light. Interieur kerk Zuidbroek, augustus 2022
209. Bolnisikruis Sebastiaankerk Bierum
210. Heilig Hoekje in Ter Apel

Danske kirker

Langs de gehele waddenkust zijn de charmante kerkjes van het Noorderland te vinden. Ook in Jutland, Denemarken. Ik heb er een paar vastgelegd in juli ’22. De weersomstandigheden waren soms wat twijfelachtig voor de zomerperiode, maar het gaf in elk geval mijn plaatjes meer sfeer!

211. Sankt Clemens Kirke Rømø
212. Hjerpsted Kirke
213. Brøns Kirke og Lavendel

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
%d bloggers liken dit: