Kostbare natuur

Onze natuur is waardevol. Op dit moment moet onze aarde prioriteit 1 zijn om het leven op aarde veilig te stellen. Tegelijk zie ik diezelfde politici zulke bijzondere besluiten nemen, dat ik me echt afvraag of zij nog weleens in natuurgebieden rondlopen. Ik vrees dat de huidige politieke invalshoek voor meer schade zorgt dan dat zij bijdraagt aan een oplossing.

Zolang wij mensen niet accepteren dat we niet op álle facetten van ons bestaan invloed kunnen uitoefenen of alles maar te moeten willen aanschaffen, zullen er weinig beslissingen komen die bijdragen aan het oplossen van onze problemen.

Wij mensen zijn, naar mijn mening, onze verbinding met de natuur bijna volledig verloren, waardoor wij vergeten zijn hoeveel zij ons kan steunen. Wij moeten de natuur niet beschermen, wij moeten de natuur weer toelaten in ons leven.

De natuur is voor mij een eeuwige, onuitputtelijke inspiratiebron. De spiegel die zij mij voorhoudt, waarin ik zie dat oplossingen heel eenvoudig kunnen zijn, is zo kalmerend en verhelderend.

 

Winterkou

222. Samen, heel ver weg

Soms moeten we zaken laten ‘zijn’:

203. Invitation
216. Wad is dat
220. Noorderlicht door de wolken
221. Dans van het Licht
202. Spring – Tijd
%d bloggers liken dit: