Marije De Gans Photography

Woorden bij Beeld

De komende tijd zal ik deze website rustig aan jullie voor gaan stellen.

Wie mij al langer volgt, weet natuurlijk wel dat ik al jaren kleine tekstjes bij veel foto’s schrijf. Woorden bij Beeld, noem ik deze werkjes. En vandaag vind ik het tijd om deze als eerste aan jullie te tonen.

Inspiratie

De inspiratie voor deze werkjes haal ik werkelijk overal vandaan: uit gesprekken met anderen, op straat, zelfs onder de douche. Ik publiceer ze al een tijdje op Instagram, op mijn vorige website en portfolio, en nu natuurlijk ook in mijn boek.

Maar de grootste inspiratie komt eigenlijk vooral in tijden waarin ik emotioneel veel te verwerken heb. Moeilijke tijden geven mijn creativiteit een boost, zo is dat vaak.

Gedachten van afscheid

In 2020, terwijl het coronavirus bezig was met zijn eerste wereldtournee, overleed mijn moeder. 

Moeders gaan een keer dood. Vervelend, maar onontkoombaar. Maar dat mijn moeder óók dood kon gaan, heeft zowel haarzelf, als mij toch wel geschokt.

Ik heb nooit iemand ontmoet die zo kon leven als zij dat kon. Met een diagnose + uitgesproken levensverwachting van ‘enkele weken’, trok zij een rood jurkje aan, verfde haar lippen, stak haar neus op de mij zo vertrouwde wijze de lucht in en verklaarde monter: ‘ik ben toch niet van plan om dóód te gaan! Het idéé!’ En zo spon zij nog ruim 2 jaren extra tijd aan ’s dokters minimalistische voorspelling.

Tijd waarin wij samen nog heel wat oude wonden in onze relatie heelden. Tijd die ons de kans gaf om als moeder en dochter te genieten van die hele kleine dingen in het leven. Dicht naast elkaar foto’s bekijken. Kleine wandelingetjes maken. Een sjaaltje bij elkaar omdoen. Kopje thee. Haardvuurtje. Genieten van elkaars vertrouwde geur. En praten. Ongelofelijk veel praten. Óh, wat konden wij samen praten!

Die kleine dingen die toch groot zijn

En sinds haar dood is mijn wereld onnoemelijk stil. Toch zorgde de rouw, die mij tijdens de eindeloze lockdowns regelmatig met een zwart, ondoorzichtbaar sluier overdekte, voor de nodige poëtische gedachten. Mijn moeder, Neerlandicus van beroep en dol op mooie teksten en bloemrijke onschrijvingen, is sedertdien vast als (b)engel vele malen op mijn schouder neergestreken om mij die woorden in te fluisteren.

Wat zou zij trots op mijn boek zijn geweest. En kritisch. Dat vooral ♥

Mijn Woorden bij Beeld

Mijn Woorden bij Beeld pagina is op dit blog uiteraard aanwezig. Op dit moment heb ik mijn meest favoriete werkjes toegevoegd en natuurlijk volgen er in de loop der tijd nog veel meer. Ik hoop dat jullie er ook van genieten. 

Hieronder kun je rechtstreeks naar de portfoliogalerij van mijn Woorden bij Beeld:

Met deze introductie bijt ik de spits af van een reeks voorstelblogs over mijn nieuwe website. Hoewel ik niet van plan ben om hier zo structureel op te bloggen als ik deed op mijn Mooi Leven website, kan ik het natuurlijk niet laten om zo nu en dan even een berichtje te schrijven. 

Ik wens jullie een mooie dag toe.

Warme groet,

van De Gans

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
%d bloggers liken dit: