Woord- en Beeldkunst van De Gans

Onderdeel van mijn kunst zijn mijn Woorden bij Beeld werkjes. Fotografie, samen met enkele woorden die bij mij opkomen tijdens het maken of bij het bewerken van de foto. Ik publiceer veel van deze werkjes op Instagram. 

De mooiste woord- en beeldkunst krijgt een plekje in deze galerij.

Mijn boek

Voor een expositie afgelopen zomer heb ik een selectie woordkunst gebundeld in een boek. Dit boek is nog na te bestellen. Klik hieronder voor meer informatie.

Medidatieve gedachten …

Avond
De Tijd

En meer inspiratie uit natuur en landschap:

De zomer vereeuwigd
Landschap in Vogelvlucht
Moediger dan Ooit

Gedachten van afscheid

In 2020, terwijl het coronavirus bezig was met zijn eerste wereldtournee, overleed mijn moeder. 

Moeders gaan een keer dood. Vervelend, maar onontkoombaar. Maar, dat mijn moeder óók dood kon gaan, heeft zowel haarzelf, als mij toch wel geschokt. In onze beider naïeve veronderstelling was zij de enige persoon met de mogelijkheid tot eeuwig leven.

Ik heb nooit iemand ontmoet die zo kon leven als zij dat kon. En sinds haar dood is mijn wereld onnoemelijk stil. Toch zorgde de rouw, die mij tijdens de eindeloze lockdowns met een zwart, ondoorzichtbaar sluier overrompelde, voor de nodige poëtische gedachten. Mijn moeder, Neerlandicus van beroep en dol op mooie teksten, is sedertdien vast als (b)engel vele malen op mijn schouder neergestreken om mij die woorden in te fluisteren. 

Wat zou zij trots op mijn boek zijn geweest. En kritisch. Dat vooral ♥

Jij bent niet meer Hier
Een pluisje in de Wind
Fier volbracht
God heeft niet gelogen
%d bloggers liken dit: